Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

diavgeia.gov.gr

Ελιά
Ρυγχίτης
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

Coenorrhinus cribripennis Curculionidae , Κολεόπτερα


Συμπτώματα

Προσβάλλει τα φύλλα, τις ταξι­ανθίες και τους καρπούς. Στους τελευταίους εμφανίζονται μεγάλες ακανόνιστες κηλίδες με τη μορφή κρατήρα. Σε περίπτωση έντονης προσβολής προκαλείται πτώση των νεαρών καρπών.

Περισσότερα...
 
Πυρηνοτρήτης
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

Prays oleellus Hyponomeutidae, Λεπιδόπτερα

Συμπτώματα

Προσβάλλονται φύλλα, άνθη και καρποί από διαφορετικές γε­νεές του εντόμου. Στα φύλλα πα­ρατηρούνται τεσσάρων ειδών στο­ές: νηματοειδής (πρωτογενής), σχήματος C (δευτερογενής), βο­θρίο (τριτογενής - στρογγυλή), α­κανόνιστου σχήματος - ανοικτή.

Περισσότερα...
 
Πολλίνια
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

Ρollinia pollini Asterolecaniidae,Κοκκοειδή, Ημίπτερα


Βιολογία

Διαχειμάζει κυρίως ως ακμαίο και συμπληρώνει 1-2 γενεές το χρόνο. Τα ακμαία θηλυκά ωοτο­κούν τον Μάιο και οι προνύμφες, που εκκολάπτονται σχεδόν αμέ­σως, εγκαθίστανται στα κλαδιά. Δεύτερη γενεά προνυμφών μπορεί να εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο.

Περισσότερα...
 
Παρλατόρια
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

Parlatoria oleae Diaspididae,Κοκκοειδή, Ημίπτερα


Συμπτώματα

Προσβάλλονται όλα τα μέρη του δένδρου. Στον κορμό και τα κλαδιά σχηματίζονται επιφανεια­κές κηλίδες. Στους καρπούς οι κηλίδες είναι σκούρες, μωβ έως μαύρου χρώματος. Γενικά το δέν­δρο εξασθενεί λόγω απομύζησης φυτικών χυμών.

Περισσότερα...
 
Ωτιόρρυγχος
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

Είναι ομάδα κo­λεόπτερων εντόμων (Curculίoni­dae) των οποίων το πιο ενδιαφέρον είδος για τα εσπεριδοειδή είναι o Otiorηnchus crίbricollίs -Gyll. 'Εχει μια μόνο γενεά τό χρόνο και τα εν­ήλικα έντομα, που εμφανίζονται

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 3 από 5


Κατασκευή Σελίδας Giotis!. Designed by: cheap business hosting linux web hosting Valid XHTML and CSS.