Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

diavgeia.gov.gr

Ελιά
Βούλα ή Ξηροβούλα ή Σαπιοβούλα
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

Camarosporium dalmatica Sphaeropsidaceae, Sphaeropsidales, ΑδηλομύκητεςΣυμπτώματα

'Ηδη υπάρχουσα προσβολή από δάκο αποτελεί απαραίτητη προϋ­πόθεση για την εκδήλωση της α­σθένειας. Παρατηρούνται κηλίδες στον καρπό, επίπεδες ή ελαφρά βυθισμένες, που περιβάλλονται α­πό σκοτεινή άλω. Επάνω στις κη­λίδες διακρίνονται μαύρα στίγμα­τα, που είναι τα πυκνίδια του μύ­κητα.

Περισσότερα...
 
Αδρομυκώσεις
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

Uerticillium spp. Moniliaceae, Μοniliales, Αδηλομύκητες


Συμπτώματα

Η ασθένεια εκδηλώνεται με αργή αποξήρανση του δένδρου, ως ημιπληγία σε ένα ή περισσότερα κλαδιά, που επεκτείνεται με την πάροδο του χρόνου σε ολόκληρη την κόμη. Προκαλείται μαρασμός; τα φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν, τα ξηρά κλαδιά παραμένουν γυμνά και τελικά επέρχεται ολοκληρω­τική

Περισσότερα...
 
Ψύλλα (Βαμβακάδα)
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

Euphyllura οlivina Psyllidae, Ημίπτερα


Συμπτώματα

Σχηματίζει αποικίες στις ταξι­ανθίες, οι οποίες καλύπτονται από βαμβακώδη εκκρίματα με συνέ­πεια την παρεμπόδιση της γονι­μοποίησης. Επιπλέον προκαλούν εξασθένιση των δένδρων λόγω α­πομύζησης φυτικών χυμών και α­νάπτυξη των μυκήτων της καπνι­άς.

Περισσότερα...
 
Φλοιοτρίβης
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

(Phloeotribus scarabaeoides Bern.) και Υλέζινος ή φλοιοφά­γος (Hylesinus oleiperda Fabr.)

Η συμπεριφορά αυτών των δυο Scolitidae είναι παρόμοια και αφορά τα ελαιόδεντρα ειδικά όταν εκείνα δεν βρίσκονται σε καλή υγιεινή κατάσταση. Πρόκειται για έντομα που προσβάλλουν φυτά με περιορι­σμένους χυμούς, αφού και οι προ­νύμφες αλλά και τα ακμαία

Περισσότερα...
 
Φιλίππια
Εχθροί-Ασθένειες - Ελιά

Ρhilippia oleae Lecaniidae, Κοκκοειδή, Ημίπτερα


Βιολογία


Συμπληρώνει 2 γενεές το χρόνο. Τα ακμαία θηλυκά ωοτοκούν τον Μάιο και σε μερικές ημέρες εκκο­λάπτονται οι νεαρές προνύμφες που εγκαθίστανται στα φύλλα και τα κλαδιά. Αναπτύσσονται σε τέ­λεια και τον Σεπτέμβριο εμφανί­ζονται οι προνύμφες της δεύτερης γενεάς.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 2 από 5


Κατασκευή Σελίδας Giotis!. Designed by: cheap business hosting linux web hosting Valid XHTML and CSS.