Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

diavgeia.gov.gr

Ξινόδεντρα
Ψώρωση
Εχθροί-Ασθένειες - Ξινόδεντρα

Ο ιός της προσβάλλει όλα τα είδη εσπεριδοειδών και δίνει συμ­πτώματα διάφορα, ανάλογα με τις διάφορες φυλές του.

Ψώρωση Α + Β (που πια συγχέ­ονται): Σε κορμούς και βραχίονες δέντρων κάποιας προχωρημένης ηλικίας (άνω των 10 ετών), εμφανί­ζονται μικρές φουσκάλες στη φλούδα, σκάσιμο και απολέπισή της και γόμα (κόλλα). Στη Β μορφή προσβάλλονται συχνά και

Περισσότερα...
 
Τριστέτσα
Εχθροί-Ασθένειες - Ξινόδεντρα

Η μεγάλη απειλή για τα εσπεριδοειδή.

Σε εγρήγορση βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της εσπεριδοκαλλιέργειας και στη χώρα μας, καθώς ο καταστρεπτικός ιός της Τριστέτσας, που από πολύ νωρίτερα είχε πλήξει τις καλλιέργειες των άλλων μεσογειακών χωρών και γενικότερα

Περισσότερα...
 
Ξυλοπόρωση
Εχθροί-Ασθένειες - Ξινόδεντρα

Τα συμπτώματα, που κάνουν χρόνια μετά τη μόλυνση να φανούν και συνοδεύονται με καχεξία και ποσοτική και ποιοτική μείωση της παραγωγής, είναι ζώνες ή κηλίδες με σχισίματα και απολέπιση φλού­δας και με αντίστοιχα “φυμάτια” (εξογκώματα) στο ξύλο.

Περισσότερα...
 
Λιθίαση
Εχθροί-Ασθένειες - Ξινόδεντρα

'Ιωση κυρίως της πορτοκαλιάς και μανταρινιάς. Στους καρπούς παρουσιάζονται μικροθύλακοι γόμας που σκληρύνονται πολύ, εξ ού και το όνομα. Τα δέντρα αδυνατί­ζουν, οι καρποί μένουν μικροί και πέφτουν πρόωρα.
Μεταδίδεται και προλαμβάνεται όπως και οι άλλες παραπάνω ιώσεις.

 
Καχεξία (τριστέ­τσα)
Εχθροί-Ασθένειες - Ξινόδεντρα

Είναι η ίωση που οι Αγγλόφωνοι ονομάζουν Ταχεία ξήρανση (Quick decline) και οι Ιταλοϊσπανόφωνοι Μελαγχολία - Θλίψη (Tristezza).

Τα συμπτώματα της Τριστέτσας, από τη μείωση της ζωηρότητας και απόδοσης (καχεξία) μέχρι τη γρή­γορη ξήρανση των δέντρων (αποπληξία), παρουσιάζονται σε διαφο­ρετική διαβάθμιση, ανάλογα με το είδος των εσπεριδοειδών και προ­παντός ανάλογα με το υποκείμενο εμβολιασμού καθώς και τη διαφο­ρετική φυλή του ιού.

Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 4 από 10


Κατασκευή Σελίδας Giotis!. Designed by: cheap business hosting linux web hosting Valid XHTML and CSS.